UČITELJ in UČENEC AEQ metode

Gorazd Ažman

IZKUŠNJE

Moja zgoba o AEQ

Bolečina v hrbtu, tako močna, da sem se v postelji komaj prevalil na bok. Za to sem potreboval deset, petnajst minut. Res počasi sem se zvalil na tla in po vseh štirih privlekel do stranišča. Tam me je čakal nemogoča naloga, šlo je za borbo med bolečino v hrbtu in naraščajočim pritiskom v mehurju…..

Kako je to mogoče, da sem se jaz, športnik, ki se podi za žogo, kolesari in teče maratone, čez noč spremenil v kobacajočega odraslega. Bil sem nemočen obupan…Je bil kriv napačen gib pri igranju odbojke prejšnji dan? Danes vem da je bilo več kot le to.

Če me je do AEQ metode® pripeljala poškodba, me danes v resnici najbolj motivira stalen napredek in globina metode. Učenje se nikoli ne neha. In najbolj sem napredoval, ko sem sem se učil tako od učitelja, kot od sošolcev in svojih učencev. Naučil sem se umiriti in zavestno pozornost usmeril v gib, enostaven gib kot je nežen potisk pete v tla. Potrebo po naporu in iskanju svojih meja v bolečini pa sem zamenjal s pridobivanjem in vračanjem nadzora nad gibanjem in iskanjem prijetnih občutkov v svojem telesu.

Pridobljeno znanje koristno povezujem s svojimi dosedanjimi izkušnjami iz športa, službe, svoje družbe in družine. Hkrati mi pridobljeno znanje pomaga urejati odnose in moje delovanje na teh istih področjih. Viden napredek pri meni, v moji družini in pri mojih učencih me motivira, da z izobraževanjem nadaljujem in pridobljeno znanje prenašam na druge. 

ZNANJE IN KOMPETENCE

Moja pot do AEQ

Kot nekdanji košarkarski sodnik sem se že v mladosti srečal s profesionalnim športom. Sem bivši maratonec, rekreativni kolesar in triatlonec, zato sem tudi sam izkusil, kaj je bolečina, poškodba, vnetje. Prav ljubezen do športa je razlog, da me že od nekdaj navdušuje anatomija telesa, telesna in psihična priprava in izboljševanje gibalnih sposobnosti. 

Poklicno pot sem po študiju elektrotehnike usmeril v delovanje v podjetjih, ki so povezana z energetiko. Stalno učenje in pripravljenost na spremembe sta mi omogočila izkusiti delo v mednarodnem okolju in na številnih področjih delovanja znotraj podjetji, od inženiringa in razvoja, do financ in inovacij, kjer delujem danes.

Znanje in izkušnje sem v zadnjih letih močno nadgradil prav z učenjem AEQ metode. Začel sem tako, da sem prebral knjigo Lahkotno iz kroničnih bolečin, se udeležil celodnevne delavnice in nadaljeval s šolanjem za učitelja prve in druge stopnje. Leta 2022 sem zaključil izobraževanje za učitelja AEQ dihanja 2. stopnje, letos januarja pa dve leti in pol trajajoče šolanje za učitelja AEQ metode 3. stopnje . Prav stalno učenje mi pomaga pridobivati novo znanje in mi koristi pri boljšem razumevanju in uporabi do sedaj naučenega tudi na drugih področjih mojega delovanja.

Kontaktirajte me po telefonu ali preko elektronskega sporočila

V kratkem pogovoru vam razložim nekaj osnovnih vidikov dela z metodo AEQ. Glede na vaše stanje in spremembe, ki jih želite pripeljati v svoje življenje, vam svetujem nadaljnje korake. Lahko me kontaktirate tudi preko elektronske pošte.

ali pa me pokličite na telefon 031 746 182