Priznam, da pred prijavo na sklop delavnic preko spleta o AEQ metodi nisem kaj dosti slišala in sem se prepustila toku, da spoznam nekaj novega, da naredim nekaj zase, nekaj za dušo in telo. Sklop delavnic je bil strokovno in po korakih voden. Kljub mojemu nepoznavanju metode, sem navodilom lahko sledila. To, da smo imeli delavnice preko spleta in ne v živo, je bila zame v resnici še boljša opcija, dodaten doprinos pa se mi je zdel, da sem lahko v primeru odsotnosti vaje izvedla preko posnetkov. V kolikor sem bila prisotna na “live” delavnici, pa je bila dodana vrednost to, da smo lahko prediskutirali svoja opažanja in občutke. Če se mi je porodilo kakšno vprašanje, pa je bil učitelj preko e-maila vedno na voljo.

Skozi izvajanje vaj sem spoznala, kako imajo lahko majhni gibi, ki se jih sploh ne zavedamo, velik vpliv na življenje nasploh. Zakaj bi obremenjevala mišice celega telesa, če za določen gib ali določeno dejanje, ki ga želim narediti, lahko uporabim samo eno ali dve mišici in zato po nepotrebnem ne obremenjujem celega telesa in na koncu dneva nisem porabila toliko energije in nisem tako zelo utrujena? Začela sem se bolj zavedati in čutiti samo sebe. Začela sem razmišljati o tem, kako se počutim, ko naredim kakšen gib, kako se počutim, ko me kaj spravi iz tira, katere mišice sodelujejo pri tem in predvsem sem se po napetosti naučila mišice sprostiti, hkrati pa sem se tudi hitreje notranje umirila. Spoznala sem, kako zelo je pomembno dihanje s polnimi pljuči in kako je pri tem počutje drugačno, veliko boljše. Hvala.

Lepo bodi.

Urška Filipič

Gorazd zdravo,

moje mnenje in izkušnja z delavnico:

K delavnici sem pristopil z željo/pričakovanjem po odpravi oz. vsaj olajšanju dlje časa trajajočih bolečin v ledvenem delu hrbta in sprostitvi uma in telesa ter odpravo vsakodnevnega stresa, ki se kopiči kot posledica prehitrega tempa življenja in zahtevnega dela.

S predhodnimi razgovori in izvajanjem vaj na delavnici v kombinaciji z umirjenim dihanjem se je zelo hitro pričel kazati rezultat najprej v manjši bolečini v hrbtu in kasneje tudi kot odprava teh bolečin. Obenem pa me je vsaka delavnica napolnila z energijo. Fokusirano sledenje navodil voditelja/učitelja pa je vodilo k praznenju glave, ker se je um posvetil samo sledenju navodil izvedbi vaj. Med izvajanjem vaj in fokusu na občutke v telesu pri tej aktivnosti, se človek prične zavedati samega sebe, svojega telesa, um pa se poveže s telesom in lahko bi rekel, da skupaj končno postaneta eno.

Umirjeno dihanje tako na začetku kot ob zaključku izvajanja vaj pa je prispevalo k odpravi napetosti in popolni telesni sprostitvi.

Izvedba delavnic in vaj je potekala v izvedbi online srečanj, kjer sem vedno imel občutek kot, da bi bil prisoten fizično na delavnici. Vse skupaj je bilo zelo dobro izvedeno.

Posledica vaj in delavnice je tudi sprememba razmišljanja in občutenja v praktičnem, vsakdanjem življenju. Poskušam se usmerjati na svoje telo, dihanje in reakcije na določene situacije in zavedanje je na višjem nivoju in tukaj in sedaj.

Moja izkušnja z delavnico in vajami je zelo pozitivna in vsekakor se nameravam udeležiti novih delavnic s tega področja.

Gašper Kern

Gorazd,

Z AEQ metodo sem se srečala po naključju, po priporočilu nekoga, ki mu res zaupam. Za sodelovanje v sklopu 15ih delavnic sem se odločila bolj iz radovednosti in želje po odkrivanju novega, kot iz potrebe. Kot dolgoletni » hrbteničar« sem bila prepričana, da svoje občasne težave z bolečinami dobro obvladujem. Hrbtenica je namreč že starejši model, slabo vzdrževana in precej obrabljena. Pilates, masaža, kakšni topli obkladki, joga za zdravo hrbtenico, razne maže..in nekako gre.

AEQ metoda je bila zame pravo odkritje. Že po prvih vajah sem občutila, da je to nekaj povsem drugega. Zmanjšanje bolečin-v mojem primeru praktično takoj-je samo stranski učinek.

Z AEQ metodo sem se naučila oz. se učim prepoznavati in razumeti stanje telesa ter poiskati napetosti ter jih odpraviti. Povezala sem glavo s telesom in sedaj, po dobrih 3 mesecih rednega učenja lahko odpravim vsako bolečino v hrbtenici v 20 min, sama, brez pripomočkov. Opazila sem, da že prepoznam najmanjšo napetost v telesu in jo znam sprostiti, če je to potrebno.

Z vajami AEQ bom še nadaljevala in se sigurno odločila še za kakšno delavnico. Res priporočam tudi vsem, ki ob nasvetu: » Poslušaj sebe« samo skomignete z rameni in vzamete tableto proti bolečini.

Irma Štih

Gorazd, pozdravljen

Ko pomislim nazaj, si niti približno nisem predstavljal kako transformativna izkušnja bo moje spoznavanje z AEQ in kako zelo bolj bom v stiku s samim seboj že po nekaj delavnicah. Tvoji nasveti so mi pomagali tako pri zmanjševanju nezaželenih stanj na telesni ravni, kot tudi pri analizi dogodkov iz preteklosti, ki so me kot osebo zaznamovali veliko bolj kot sem si predstavljal. In posledično vplivali na to, da sem pričel pozabljati kako se pravilno gibati, kako se učinkovito odzivati na različne dražljaje, katerim sem izpostavljen. Težko pravzaprav ubesedim kako presenečen sem nad tem, kako učinkovito je bilo pod tvojim vodstvom že samo nekaj minutno sproščanje sicer po nepotrebnem aktiviranih mišic in kako presenetljivo velik vpliv je imelo to na izboljšano gibljivost medenice, nog, ramen. Hvala ti za to da si me uvedel v svet AEQ, me seznanil s senzorno motorno amnezijo in mi pokazal kako lahko pričnem delati na tem da se zopet spomnim kako pravilno dihati, kako pravilno izvajati gibe…. kako pravilno ziveti, pravzaprav! Hvala tudi za tvoje izjemno učinkovito prenašanje znanja na nas, udeležence tvojih delavnic. Tako dobro lahko nekdo opravlja neko dejavnost samo če je to res njegovo/njeno poslanstvo. 
Hvala, 

Marko Kondič